تبلیغات
و خداوند زمین را برایتان جایگاه امن و آرامش قرار داد
و خداوند زمین را برایتان جایگاه امن و آرامش قرار داد
Lets get green 
قالب وبلاگ
نویسندگان
        http://www.skrewtips.com/img/dates_fruits.jpg

S.Rاز اونجایی که ماه مبارک رمضان نزدیکه گفتم چند تا نصیحت خرمایی کنم

خرما، Phoneix dactylifera، گیاهی است از جنس فونیكس و خانواده پالماسه یا نخل. بیشتر گونه های جنس فونیكس به عنوان گیاه زینتی در درون یا بیرون خانه  ها پرورش داده می شوند و تنها گونه ای كه میوه آن مصرف خوراكی دارد همان خرمای معمولی است. این گیاه عمدتاً به خاطر میوه های بسیار شیرین و خوشمزه اش در بسیاری از نقاط جهان كاشته می شود. گیاه شناسان معتقدند كه به احتمال قریب به یقین خرما از سرزمین های حوالی خلیج فارس منشا گرفته است. خرما در دوران باستان به فراوانی در سرزمین های بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته می شود كه محدوده پراكنش آن در دوران پیش از تاریخ از سنگال تا حوضه رودخانه ایندوس در شمال هند را در برمی گرفت. شواهد باستان شناسی مربوط به كشت خرما در غرب عربستان به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح تعلق دارند. خرما در این نواحی به عنوان نماد باروری و زایش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشین  ها آن را در واحه های بیابانی می كاشتند.

اعراب خرما را با خود به اسپانیا بردند. بعدها به تدریج خرما از آسیا و عمدتاً خاورمیانه به استرالیا و قاره آمریكا نیز برده شد. سیاحان اسپانیایی نیز خرما را به نیومكزیكو و كالیفرنیا معرفی كردند تا جایی كه كالیفرنیا امروزه یكی از تولیدكنندگان خرما است. خرما از قرن ها پیش در جنوب ایتالیا، سیسیل و یونان كاشته می شد اما میوه قابل توجه و خوراكی در این نواحی به بار نمی آورد. میوه خوراكی خرما از زمره غذاهای اصلی مردم الجزایر، مراكش، تونس، مصر، سودان، عربستان، ایران و... به شمار می آید. امروزه پیشرفت های كشاورزی و تكنولوژی باعث پیشرفت و بهبود صنعت كشت خرما شده است.عراق همواره بزرگ ترین تولیدكننده خرما در جهان بوده و سالانه نزدیك به ۶۰۰ هزار تن خرما تولید می كند. بصره به خاطر ارقام بسیار مرغوب خرما شهرت جهانی دارد. جنس فونیكس در ایران تنها دارای یك گونه است كه همان خرمای معمولی یا خوراكی است. این گونه در مناطق گرمسیری جنوب ایران كاشته می شود و دارای فرم های اصلاح شده بسیاری است. در ضمن گونه ها و فرم  های زینتی چندی نیز از این جنس به ایران وارد شده است. معروف ترین و پرطرفدارترین نوع خرما در ایران خرمای مضافتی بم است. از زمره سایر واریته هایی كه در سایر كشورها متداول ترند می توان به واریته های «هیانی»، «خدر اوبی»، «خستاوی»، «مكتوم»، «سعیدی»، «امیر حاجی»، «برهی»، «زهدی» و... اشاره كرد. گیاه خرما صرف نظر از واریته آن نوعی نخل راست قامت است كه ارتفاع آن به ۳۶ _ ۳۰ متر می رسد. تنه خرما از بقایای به جامانده از غلاف برگ ها به وجود می آید. برگ های خرما پرمانند، بزرگ و به طول شش متر است. هر برگ از درون غلافی خارج می شود كه توسط شبكه ای از فیبرها احاطه می شود. گل های كوچك و معطر آن روی دو گیاه نر و ماده پدیدار می شوند. گل  های ماده سفید و گل های نر شیری رنگ و چرمی اند. هر خوشه بزرگ گل ممكن است حاوی ۱۰۰۰۰ _ ۶۰۰۰ گل باشد.



خرما دارای خواص درمانی فراوانی است که درمان اسهال و اختلالات روده‌ای ازجمله خواص آن است.

خرماها میوه‌هایی شیرین هستند که در در بسیاری از غذاها و شیرینی‌جات بکار می‌روند.

 این میوه علاوه بر طعم خوب و ارزش غذایی بالا، دارای خواص دارویی فراوانی نیز است.

خرما،‌ طبیعتی ملین دارد، به این معنا که برای رفع یبوست و درمان آن کاربرد دارد.

 برای اینکار، ‌خرما را شب قبل در آب ولرم خیس کنید و صبح روز بعد آبی که خرما در آن خیس خورده را میل کنید و برای یبوست‌های مزمن این کار را چندین مرتبه تکرار کنید، قطعا یبوست درمان خواهد شد.

خرما دارای نیکوتین فراوان است و بدین ترتیب می‌تواند در درمان اختلالات روده‌ای مفید باشد.

افرادی که دارای اختلالات روده‌ای مزمن هستند با مصرف منظم خرما، می‌توانند به رشد باکتری‌های مفید در روده کمک کنند و دارای سیستم هاضمه سالمی شوند.

مصرف منظم و توصیه شده خرماهای رسیده، در رژیم غذایی، به کنترل درد و ناراحتی‌های ناشی از سرطان شکمی کمک می‌کند.

اگر دارای کمبود وزن هستید می‌توانید خرما و خیار را با هم ترکیب کنید و به عنوان داروی گیاهی، به مدت سه ماه آن را مصرف کنید و شاهد نتیجه مثبت آن باشید.

خرماها دوستدار قلب هستند. اگر مبتلا به بیماری قلبی هستید چند عدد خرما را شب قبل در آب خیس کنید و صبح روز بعد قبل از این که چیزی میل کنید، آب آن‌ها را بخورید و برای نتیجه بهتر این عمل را دوبار در هفته تکرار کنید.

خرما، داروی طبیعی محرک جنسی است. مصرف منظم خرما همراه با شیر بز، عسل و پودر هل به بهبود ضعف جنسی و نیز نازایی کمک می‌کند.

خرمای رسیده منبع خوبی از پتاسیم است و پتاسیم به عنوان دارو، می‌تواند اسهال را کنترل کند.

دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به افزایش مصرف زولبیا و بامیه زولبیا و بامیه توصیه کرد:

- زولبیا و بامیه از مراکز تهیه و توزیع معتبر که شرایط بهداشتی را رعایت می‌کنند، خریداری شود.

- این شیرینی باید دارای عطر، طعم و رنگ روشن باشد، سوختگی و تغییر رنگ قهوه ای در آن مشاهده نشود.

- ذرات سوخته شده روی زولبیا و بامیه وجود نداشته باشد.

- در یخچال یا محل خشک و خنک نگهداری شود.

- از نگهداری طولانی مدت آن در منزل خودداری شود.

- در حجم کم خریداری شود تا زود مصرف شود و مدت طولانی نگهداری نشود.

- در وعده سحری از مصرف زولبیا و بامیه پرهیز شود زیرا به علت شیرینی زیاد، قند خون به سرعت افزایش می یابد و گرسنگی زودرس را در ساعات ابتدایی روز درپی دارد.

- بهتر است افراد مبتلا به دیابت (قند خون بالا)، چاقی و چربی خون بالا از مصرف این نوع شیرینی‌ها پرهیز کنند و در صورت تمایل، کمترین مقدار ممکن را مصرف کنند.




طبقه بندی: انتخاب ویژه، 
برچسب ها: فواید خرما، زولبیا و بامیه،  
[ شنبه 16 مرداد 1389 ] [ 07:20 ب.ظ ] [ S.R ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ


سلام دوستان منS.R (صالح رئوفی)
این وبلاگ نگاهی صمیمانه و رنگی به درست زیست شناسی دارد.
ز ی س ت یعنی زندگی, درسی که پرده اسرار را می گشاید.چه لذت بخش است که بدونی در پس هر نفسی چه چیزی نهفته است.وبلاگ ما وبلاگی است برای همه در هر رشته ای و در ستایش زیست شناسی.

آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :
امکانات وب

  • آسمان
  • بک لینک
  • ویندوز سون